Fiat Tipo 2015 Fiat Tipo 2015

Надежность:
Ходовая:
Внешний вид:
Оценка: 5

Машина сподобалась візуально. Зачіпило 1-ше місце по версії AutoBest-2016р. Суперники були достойні. Порівняв ціну і комплектацію з Citroen C-Elisee, Peugeot-508, Renault Meganr, Skoda Rapid i Fabia. Агітувати не буду - подивіться, зробіть висновки.

Ззовні гарна. Метал кузова здається тонкуватим, але це відносно. Всередині салон пристойний. Може чогось і бракує - кожному не вгодиш. Перше враження про рульове колесо - іграшкове. Але з часом звикається. Трошки розчаровує кришка багажника. Немає ручки для закривання і поршень працює тільки на відкривання. Якби зробили навпаки - було би чудово. Захист колісних арок зроблений з дуже тонкого пластику. Як буде служити зрозуміємо через 5 років.

Дивна ситуація з моторною оливою. Завод заливає одне, а докупити немає можливості. Тому всі заливають подібне, яке ніби не шкодить. Тобто витримує гарантійний пробіг. А далі дилерам - добре.

Плюсы и минусы автомобиля

Комфортно, гарно.

Неузгодженість по заміні моторної оливи. Завод ллє одне, а дилери без промивки заливають інше.

Совет покупателю

Раджу звернути у вагу і проаналізувати.

Через 2 мес. и 3 дней Степан дописал: Витрата палива встановилася на рівні 8л по місту. Це для Львова. Думаю що 7.7л, які по паспорту - це фактина правда, але є рі3ні міста. Тому і відхилення. По трасі для нормальної ї3ди 5,7 буде малувато треба орієнтуватися на 6.2л.

Через 13 мес. и 12 дней Степан дописал: Провів ТО-1 в офіційного дилера у Львові, оцінили ТО в 3700 грн. Це плата 3а Гарантію. Цікаво які ціни в інших містах.

Через 14 мес. и 4 дней Степан дописал: По Львову витрата влітку становила 8,5 л/100 км . По трасі в карпати і назад проїхав 400 км середня витрата 5,4 л/100 км, але середня швидкість 69 км/год. Оливу доливаю постійно як по книжці 200гр/1000км. не вважаю, що це дорого між ТО заливка коштує 560 грн.

Через 14 мес. и 12 дней Степан дописал: До речі на 15000км почала підскрипувати передня права дверка при їзді по бруківці. Щось порадите?

Отзыв был полезен?
Да Нет

Вход | Регистрация

Правдоруб

Погоджуюсь з тим, що авто дійсно з гарним дизайном та конкурентною ціною. Але Ваш список конкурентів дуже специфічний. Якби зараз вибирав авто біля 14тис у.е., то з них залишив би тільки Шкоду Рапід, тому що, наприклад, Пежо 308 явно не дотягує, а Рено Меган явно кращий та дорожчий Фиата Типо. Та головне Ви забули про головного, на мій погляд, конкурента Фиата, а семе Поло-седана з 1,4турбо двигуном. Ось щоб я вибрав між цими двома, для мене це дуже велике питання і зараз. Та в будь якому випадку, Ви зробили дуже гарний вибір!

+4-2ОТВЕТИТЬ
MaxPower

Правдоруб, плюсую. Что автор что Вы имели ввиду Пежо 301 (а не 308 и 508)

+4ОТВЕТИТЬ
Правдоруб

MaxPower, блин, просто шедевральное совпадение ошибок! Спасибо!

+4ОТВЕТИТЬ
Показать еще 4
Shep

создатель пежо 508- "а вот сейчас было обидно"

+6-1ОТВЕТИТЬ
Автор отзыва

На 2000 в салоні появилися нотки шумів. Нотки не нав'язчиві, бо тільки на бруківці. По асфальту їде тихенько. Але це - я прислухаюся. Принципово шуми ще не помітні хіба для якихось снобів. Цікаво, що олива прозора. Такого кольору ніби щойно налили соняшникову з пляшки .
Ніхто нічого не каже за невідповідності олій моторних : тої, що залита і тої, що заливають на заміну. Зрада? чи всі писаки проплачені. Де шум?

ТИПО

теж писав, що олива, що була залита в Туреччинні, на 13 тисячах була майже прозора-не темна 100%. зараз на 1 ТО залили Селенія Стар 5/40...вже темна, але і пробіг після заміни -білше 10 тис. Шум, на мою думку, від заводської гуми. Вона, хоч і не погана, як на мене, проте гуркіт дає. особливо на поганому покритті...

Автор отзыва

ТИПО, Я про "шум" мав на увазі обговорення ситуації з моторною оливою. Завод заливає SELENIA K PURE ENERGY? а наші дилери заливають SELENIA STAR . Остання дешевша на літрі на 3 євро. Прикро, що вони нас за лохів тримають. Ці оливи не сертифіковані, документи підроблені, немає офіційного імпорту. Заспокоює тільки те, що ці оливи 100% привезені з Європи і не підроблені, бо дуже малі об'єми споживання. Я б рекомендував не доливати іншу, хоча ніби-то вони сумісні, а просто зробити заміну і все. Тобто потратити 1000 грн на заміну з роботою. Можна десь в гаражі поміняти на те, що заллють потім на офіційному сервісі.
Чи за перші 13 тис. доливали? якщо доливали, то скільки? До речі я по Львову маю середню витрату 8л, а по Києву 7л. У Вас як?

ТИПО

Степан-79053, оливу доливав до першого ТО. Доливав КПЕ, оскільки вичитав що така олива для цього двигуна. ДОлив можливо більше півлітри. По Києву витрата за б/к 7,1л. але ж я їзжу тільки по виходних. коли це робочий день-тоді да, витрати можуть і 9 показати (у Києві дуже багато зараз автівок та ремонту доріг -а це вже корки, де паливо просто з'їдається)

ТИПО

я, поки що (пробіг майже 24 тис.) не пошкодував що придбав це авто...яке за вартістю-бюджтне...отакої...

+1ОТВЕТИТЬ
Автор отзыва

Витрата паливв - річ відносна. Залежить від характеру ізди. Дав машину на два дні і з моїх 8,1л/100км в іншого водія стало 9,6л/100 км.

Автор отзыва

На одометрі 4444 км. трошки під]дає. Доллю подивлюся кіко з'їло. Знайомий на TOYOTA Avensis (10 років) каже, що доливає 1літру між ТО. Я до свого Daewoo SENS ніколи не доливав(12років). Тобто - питання відносне чи це є погано, що двигун доїдає трохи оливи.

Автор отзыва

Прошу підкаати, як в TIРО помяніти повітряний фільтр. Мені робили ТО на 10000(бо пройшов рік) , хочу перевірити чи поставили новий фільтр.

Автор отзыва

Передні двері пересталі поскрипувати. Наразі машина їздить.

+3ОТВЕТИТЬ
Вход | Регистрация